Het schoonhouden van je mond is essentieel voor het behouden van een sterk en gezond gebit. Veel mensen verwaarlozen echter de verzorging van hun mond. Lees hieronder de belangrijkste tips, die je snel kunt toevoegen aan je dagelijkse routine om je mond schoon te houden.  

Poets consistent je tanden  

De meest voor de hand liggende tip is natuurlijk om je tanden regelmatig te poetsen. Toch wordt dit soms overgeslagen als mensen er bijvoorbeeld te moe voor zijn, of omdat ze het onnodig vinden. Het is echter essentieel dat je je tanden minstens twee keer per dag poetst om gaatjes en andere problemen te voorkomen.  

Beperk het aantal eet-en drinkmomenten  

Tijdens elk eet-en drinkmoment komt er een aanslag op je tanden en heeft je gebit weer even de tijd nodig zich te herstellen. Hierdoor is het niet goed om de hele dag door kleine tussendoortjes te eten, aangezien je dan je tanden niet voldoende tijd geeft volledig te herstellen. Het is dus beter om maximaal zeven momenten op een dag te hebben wanneer je gaat eten en drinken om zo je tanden genoeg rust te geven.  

Houd je tong schoon 

Het schoonhouden van je tong is essentieel voor een gezonde mond. Op je tong kunnen zich namelijk al snel voedselresten en bacteriën ophopen die allerlei problemen kunnen veroorzaken, zoals gevoelig tandvlees of een slechte adem. Om je tong schoon te houden kun je overwegen een tongreiniger aan te schaffen. Deze tongreiniger kun je dan gebruiken na het tanden poetsen om ervan verzekerd te zijn dat de laatste bacteriën en voedselresten niet in je mond achterblijven.  

Gebruik mondwater  

Mondwater is een effectief middel om allerlei bacteriën in je mond te doden wat een fris gevoel veroorzaakt. Ook zijn moeilijk bereikbare plekjes makkelijk schoon te houden met mondwater. Echter moet je met mondwater wel oppassen, want sommige mondwaters bestaan uit agressieve chemicaliën en alcohol – dit kan erg schadelijk zijn bij langdurig gebruik. Let dus altijd op of je het juiste merk mondwater hebt aangeschaft, zodat je het zo veilig mogelijk kunt gebruiken.